top of page

UNICHIR Beni

STEUN DIT PROJECT 

Op initiatief van humanitair chirurg Reginald Moreels werkt ASF-Be aan de ontwikkeling van een operatiepost en apotheek in Beni, in de Congolese provincie Noord Kivu.

De ‘Unité Chiruricale’ -UniChir- zal gespecialiseerde en complexe operaties kunnen uitvoeren die elders in de regio onmogelijk zijn. Daarnaast zullen chirurgen en verplegend personeel opgeleid en getraind worden om geavanceerde medische ingrepen met de hoogste graad van professionalisme en kennis uit te voeren en op te volgen.

Naast de chirurgische eenheid komt er een apotheek, die hoogwaardige en kwalitatieve medicijnen zal verspreiden in de ruime regio rond Beni.

ASF-Be werkt samen met een team specialisten van het AZ St. Jan in Brugge en studenten bouwkunde van de PXL hogeschool in Hasselt aan de realisatie van dit project, ondersteund door Ondernemers voor ondernemers vzw en lokale partner COPAK.

Het project is juridisch en financieel duidelijk gedefinieerd. Voor meer info over het businessplan en investeringsmogelijkheden kan emailen naar info@unichir.africa

Wil u dit project financieel ondersteunen? 

Dat kan op rekeningnummer BE19 4517 5293 1112 met vermelding van 'Beni-Unichir'

 

Om dit project rechtstreeks via crowdfunding te steunen, ga naar www.unichir.africa

Het project werd in 2018 genomineerd voor de Belgian Building Awards

Lees meer over het project hier.

bottom of page